• Consulting

Strategie, inspiratie en communicatie

WHY Discovery: het geloof dat uw organisatie legendarisch maakt


Waarin gelooft u als persoon, ondernemer of leider? Waarom bestaat uw organisatie? Wat draagt deze bij aan de wereld? Wat maakt het anders, cool, waardevol?

Denkt (of voelt) u er eens over na. Is het “waarom” nog authentiek en geloofwaardig genoeg voor medewerkers en klanten? En hoe steekt het af tegen de concurrentie?

WHY Discovery gaat over het ontdekken van drijfveren (purpose), kernwaarden (values) en visie (vision). Vanuit deze solide basis bewegwijzert uw strategie het verwezenlijken van ambities, terwijl het inzetten of verbeteren van middelen wordt versoepeld.

Wat we samen gaan doen:

 • Inspiratie- en intervisie-sessies gebaseerd op het Golden Circle model
 • Beschrijven van essentie, visie, missie, kernwaarden en succesfactoren
 • Vastleggen in direct toepasbaar beleidsadvies, als basis voor strategieformulering, businessmodel, merkbouw, marketingpropositie en “storytelling” concepten

Business Model Making: hoe uw organisatie meer waarde creëert


Hoe vindt, verleidt en bindt uw bedrijf klanten? In welk ecosysteem opereert uw organisatie? Waarvoor betalen klanten graag en hoe komt dat tot stand? Hoe levert dit alles resultaat, continuïteit, en groei op?

Het businessmodel is een onderdeel van uw ondernemingsstrategie. De workshop Business Model Making helpt u met (nieuwe) antwoorden op bovenstaande vragen. Start-up, scale-up of gevestigd bedrijf, met deze strategische elementen kunt kunt u praktisch aan de slag.

Wat we samen gaan doen:

 • Workshop gebaseerd op het Business Model Canvas
 • Bepalen van uitgangspunten, waardecreatoren, verdienmodel, omgevingsfactoren en bedrijfsaspecten
 • Vastleggen in direct toepasbaar beleidsadvies

TIP: Een krachtig businessmodel heeft een geweten nodig. Start met een WHY Discovery!

Brand in Style: merkdenken, merkvoelen, merkdoen


En toen was de identiteit van uw organisatie duidelijk omschreven. Maar hoe moet het er dan uitzien? “Mooi” is een wat beperkt
criterium, toch?

Inderdaad, de visuele identiteit moet een uitdrukkingsvorm zijn van zowel het “buikgevoel” als de rationale achter het merk. De WHY vormt de draaggolf, de huisstijl de signatuur. Grafische basiselementen (zoals logo, lettertype, kleurenpalet) en huisstijlregels vormen het canvas. Beeldtaal (fotografie, illustraties, video) schept de visuele atmosfeer. Toonzetting en schrijftaal geven de inhoudelijke boodschap karakter. Een coherente merkstrategie geeft uw medewerkers meer communicatiekracht.

Brand in Style brengt dit alles met behulp van workshops tot leven, op een prikkelende en uitdagende manier. De uitkomsten worden zodanig
teruggekoppeld dat u er verder mee kunt en/of een vormgever aan de slag kan met ontwerpvoorstellen.

Wat we samen gaan doen:

 • Inventariserende en creatieve workshopsToetsen/benoemen van merkwaarden en proposities, vanuit intern en extern perspectief
 • Merk en stijl DNA bepalen via associëren, visualiseren en evalueren
 • Vastleggen in een direct toepasbaar beleidsadvies inclusief beeldrichtingen

De reis van de verhalenverteller: Storytelling


Er was eens… Een eenvoudige boerenjongen afkomstig van een verre planeet, die de Melkweg redde van een sinister keizerrijk. Een dominee die met zijn droom over burgerrechten en naastenliefde de mensheid in het hart raakte. Een computerbedrijf opgericht door een commercieel en een technisch genie, dat uitgroeide tot het meest waardevolle merk ooit.

Elke dag vertel u wel een verhaal. Bij de ochtendkoffie, voor het slapen gaan, in een verkoopgesprek of tijdens een presentatie. Verhalen zijn een extreem krachtige vorm van communicatie. Verhalen hebben oorlogen beslecht, religies bijeen gehouden, visionaire ondernemers tot popsterren verheven. Verhalen zijn een magisch communicatiewapen voor uw organisatie – en vooral voor u.

Hoe werkt dat nu, dat veelbesproken storytelling? Hoe creëert u een écht sterk verhaal? En hoe kunt u dat slim en effectief overbrengen? Kortom, wilt u uw impact vergroten? Maak dan de reis van de verhalenverteller.

Wat we samen gaan doen in module 1:

 • Inspiratie: over verhalen, legendes en grootse visies
 • Theorie: verhaalstructuren, -modellen en -methoden
 • Toepassing: maken en voordragen van een krachtig verhaal

Wat we samen gaan doen in module 2:

 • Theoretische en praktische verdieping
 • Toepassing: verhaal en campagne ontwikkelen voor een zelfgekozen communicatie-uitdaging
 • Uitvoering: overtuigend presenteren van oplossing en inhoud/verhaal

Er was eens… Een toekomst waarvan u de geschiedenis had geschreven.

TIP: Purpose ontdekken? Start met een WHY Discovery!

Elevate your Pitch: tips, trucs, theorie en praktijk van elevator pitching


Zowel startende als ervaren managers, medewerkers en ondernemers hebben vaker ermee te maken: de elevator pitch. In één of enkele minuten en in 100 à 200 woorden – de gemiddelde tijd van een ritje met de lift – uzelf neerzetten op overtuigende wijze. Zodat u een blijvende impressie achterlaat en de ander concludeert dat u een goede oplossing biedt voor zijn probleem. Het summum van persoonlijke verkoop. Onmisbaar in netwerkbijeenkomsten, voor acquisitie, bij sollicitaties, om kapitaal te verwerven, en zelfs in de privésfeer.

Elevate your Pitch neemt deelnemers mee op zelfontdekkingsreis. Praktijkvoorbeelden en modellen uit de overtuigingspsychologie worden afgewisseld met discussie, humor en oefeningen. Zo komen aan de orde: authenticiteit, verkooptechniek, verhaalkunde, differentiatie en natuurlijk de persoonlijke, conceptuele en oplossingsgerichte elevator pitch.

Wat we samen gaan doen:

 • Theorie, tips en trucs van pitching
 • Oefenen van pitching
 • Ontwikkelen, voordragen en evalueren van de eigen elevator pitch voor een zelfbenoemd doel

TIP: Uw drijfveren en waarden uitdiepen? Start met een WHY Discovery!

Marketing- en communicatieoplossingen: inspiratie in actie


Connectie, conversatie, conversie, continuïteit… Effectieve interactie tussen uw organisatie en haar doelgroepen is cruciaal.

DeltaVu helpt u hierbij, in de rol van strateeg, interim communicatiemanager, ketenregisseur, coach en creatief-inhoudelijk ontwikkelaar:

 • Advisering en ondersteuning bij strategie-, marketing- en communicatievraagstukken
 • Conceptontwikkeling en tekstschrijven voor communicatiemiddelen
 • Implementatiebegeleiding: projectmanagement, aansturing van creatieve en uitvoerende partijen, eindredactie, controle en evaluatie
 • Sparringpartner op het gebied van leiderschap, ondernemerschap, management en organisatie